Путін дав прочуханки своєму "сірому кардиналу" через провал спецоперації в Україні - СБУ

Президент РФ Володимир Путін на закритій нараді жорстко розкритикував свого помічника Владислава Суркова за провал операції по дестабілізації обстановки в Україні.

Про це він під час брифінгу 22 липня повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Спроби розхитати Україну тривають. За оперативною інформацією, на закритому наради керівництва РФ в травні Путін розкритикував Суркова за провал операції по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні і поставив нове завдання в найкоротший термін домогтися так званого перезавантаження правлячого режиму в Україні", - сказав він.

Грицак додав, що місцем провокацій була обраний Київ.

За його словами, в період з 28 червня по 4 липня СБУ запобігла шість спроб російських спецслужб організувати акції протесту під посольством Польщі в Україні. А5 липня СБУ попередила сьому спробу провокацій, цього разу біля будівлі консульства Польщі в Україні.

Грицак підкреслив, що РФ залишається основним ініціатором провокацій силового характеру, мета яких - показати, що Україна нібито є джерелом поширення екстремізму.

Як повідомляв "Апостроф", за словами Грицака, 12 липня була зроблена спроба захоплення громадської приймальні ГПУ, а також планувалася провокація в Адміністрації президента України. Акції були організовані і курирувалися з РФ.