RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Компенсація" за Крим: в Росії розповіли, як помилився "друг" Путіна в ЄС

Чехія розраховує, що при своїй лояльності щодо Росії вона отримає якісь економічні пріоритети з боку Кремля, але ні - не отримає, тому що у Росії зараз дуже слабка економіка.

Таку думку "Апострофу" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Це елемент гібридної війни, коли Росія намагається працювати з тими, хто визнає її контроль над Кримом. Але все європейські країни, та й більшість світових, з цим не згодні. Чехія робить ризикований привід (щодо заяви європейського" друга "Володимира Путіна, чеського президента Мілоша Земана, про те, що втрата Україною Криму є "завершеною справою", - прим. "Апострофа"), щоб віддалитися від європейських цінностей і наблизитися до російських. Я думаю, що це помилка, тому що нічого Чехія на цьому не запрацює , крім критики з сторони Європейського союзу ", - сказав Орєшкін.

Крім того, політолог підкреслив, що в цій ситуації важливіше, що говорять інші великі світові держави, а не Чехія.

"Я б з цього приводу не став надто напружуватися. Хіба мало, що говорить Чехія. Набагато важливіше, що говорять Німеччина, Британія, Франція, США і інші великі світові держави. Їм це, природно, не подобається і в найближчому майбутньому навряд чи сподобається . Те ж саме вважають і Китай, і Білорусь, і багато інших країн, які схильні підтримувати ту просту логіку, що якщо закони існують, то вони повинні дотримуватися. У цьому сенсі ми маємо конфлікт системи цінностей. Росія вважає, що вона має право відтягувати території , на яких багато росіян. І це створює для Росії невигідну ситуацію, тому що імперію бояться практично всі сусіди, де є російські люди. Це не тільки Україна. Вони є і в Прибалтиці, і де завгодно їх можна знайти і спробувати "захистити", - додав політолог.

Далі він зазначив, що президент Чехії має право говорити подібні речі.

"Я думаю, Чехії від цього краще не стане, та й її президенту теж. Він вибирає свою політичну позицію, але не варто з цього приводу дуже порушуватися. Ну, сказав - так сказав. Що тут зміниться ..." - резюмував Дмитро Орєшкін .

Детальніше читайте в повній версії матеріалу Дмитра Орєшкина для "Апострофа": "Кремль нічого не дасть: європейський" друг "Путіна помилився з Кримом".