RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вважає України недодержавою: екс-прем'єр РФ розповів, чому Путін розв'язав війну на Донбасі і анексував Крим

На окупацію Криму і Донбасу президента Росії Володимира Путіна штовхнуло найближче оточення, але і він сам вважає Україну та інші країни на пострадянському просторі "недодержавами".

Про це розповів колишній прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов, передає Гордон.

Від зазначив, що на кримську і донбаську авантюри Путіна мало штовхнути "найближче оточення, вихідці з КДБ".

"Та й у самого Путіна такі погляди. Ви ж знаєте (і це, до речі, було одним з наших з ним розбіжностей), що він вважав колишні радянські республіки Україну, Білорусь, Грузію та інші неповноцінними державами і відносин з ними як з рівноправними партнерами ніколи не будував", - розповів колишній топ-чиновник.

Касьянов зазначив, що перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, він намагався підписувати договори з цими країнами на рівних, але "Путіну це не подобалося, він не міг зрозуміти, чому я йду на поступки, вважав і, думаю, сьогодні вважає Україну недодержавою".

Також Касьянов заявив, що він виключає можливість, що війну Росії проти України теоретично міг почати колишній президент Росії Борис Єльцин.

"Єльцин підписував і договір про дружбу, і Будапештський меморандум, так що це виключено, звичайно. Це був інший вектор руху", - розповів він.

Касьянов також зазначив, що вважає окупацію Криму "незаконної анексією чужої території".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Путін по-хамськи зізнався в любові до українців.