RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Рева назвав розмір мінімальної зарплати, яку реально зробити в Україні

Міністр соціальної політики Андрій Рева вважає реальним встановлення розміру мінімальної заробітної плати на рівні 3723 гривень, що передбачено в проекті бюджету на 2018 рік.

Про це міністр розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"На мій погляд, цілком реально. Тим більше що є розрахунки і уряд подав свій проект. Якою буде остаточна цифра – сказати важко, адже є позиція депутатського корпусу, вимога фракції БПП, вимоги інших фракцій, наприклад, РПЛ. Вони говорять про інших, більш високих цифрах. Якою буде остаточна цифра, будемо знати тільки по закінченню бюджетного процесу", - сказав Рева.

Також він поділився думкою, який рівень мінімальної заробітної плати йому здається реально допустимим.

"Я як міністр зацікавлений в тому, щоб мінімальна зарплата була як можна вище. Я не можу назвати популізмом цифру 5 тисяч. Я б дуже хотів, щоб таку зарплату отримували наші люди. Але потрібно враховувати всі можливі позитивні і негативні моменти від такого підвищення. Більш реальна, як мені здається, цифра, яку ставить БПП: близько 4 тисяч гривень. Це приблизно та ж цифра, яка корелюється з індексом інфляції. Коли ми говорили про 3200, ми розуміли, що це реальний прожитковий мінімум. Тепер, якщо його помножити на індекс інфляції за цей період, виходить близько 4023 гривень", - зазначив міністр соцполітики.

"Це реально. Це те, що можна зараз зробити", - додав він.

Міністр звернув увагу і на позитивні наслідки минулого підвищення "мінімалки".

"До речі, пам'ятаєте ж, як важко приймали ці 3200. Скільки було криків і воплів: розповідали про те, що вся економіка рухне, "все пропало, гіпс знімають, клієнт виїжджає", малювали страшні апокаліптичні картини. А в результаті фонд оплати праці в країні збільшився на 37%, надходження до Пенсійного фонду – на 37%, кількість платників ЄСВ зросла майже на 400 тисяч чоловік. Значить, потрібно підвищувати було? Потрібно. Потрібно підвищувати далі? Думаю, так", - констатує Рева.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Мінімальна зарплата в Україні буде іншою, є реальна цифра - міністр соцполітики Андрій Рева".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика