RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Кремлівський спектакль: український волонтер розповів, як Путін хитрує з обміном полоненими

Координатор волонтерської групи "Патріот" Олег Котенко вважає, що президент РФ Володимир Путін пішов на підготовку обміну полоненими, оскільки це найпростіше, що він може зробити, щоб показати себе "миротворцем".

Про це він розповів в коментарі "Апострофу".

"Для Путіна це питання, яке вирішити найлегше, адже це не політичні поступки і не припинення вогню. Путін від цього може мати і свої дивіденди перед виборами, мовляв він такий миротворець і виконує всі умови США. Згадайте недавні переговори (представника США Курта - ред.) Волкера і (помічника Путіна Владислава - ред.) Суркова, де США надали Росії свій варіант резолюції по миротворцям на Донбасі. Сурков тоді сказав, що з 29 пунктів американської резолюції Росія визнає тільки три. Ось обмін полоненими, я думаю, якраз один з визнаних пунктів", - заявив Котенко.

Волонтер вважає, що таким чином Путін намагається досягти послаблення санкцій.

Одночасно, Котенко відзначає, що Путін може спробувати змусити якраз Україну не прийняти умови обміну полоненими.

"І тут Путін знову може в чомусь звинуватити Україну і сказати, що дійсно хоче обміну, навіть вказівку дав, а Україна на це не хоче йти. Але якийсь обмін, я думаю, все-таки буде. Після таких заяв зазвичай так і відбувається, але чи буде це зараз, до Нового року або в березні, тут інше питання", - розповів Котенко.

Читайте докладніше про гру, яку влаштував Путін в матеріалі "Апострофа" "Великий обмін: Кремль написав для України хитру п'єсу".