RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Питання по всьому: Тимчук розповів, якого озброєння не вистачає українській армії

Депутат Верховної Ради, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук розповів про те, якого озброєння не вистачає української армії, додавши, що потрібно звертати увагу не тільки на сухопутні сили.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Щодо ВМС. Після того, як основні засоби та сили флоту було "віджато" росіянами в Криму, сьогодні ми маємо у складі ВМС те, що нам вдалося вивести звідти", - зазначив Тимчук.

" Щодо ВПС. В принципі, ми можемо закрити питання щодо транспортної авіації. В нас є "Антонов", який є одним зі світових лідерів серед авіавиробників такої техніки. А ось щодо бойової авіації в нас великі проблеми. Причому як у штурмовій, так і у винищувальній авіації. Тут можна робити ставку на модернізацію. Однак виникає питання, наскільки український ВПК може модернізувати своїми силами нашу штурмову або винищувальну авіацію. Що стосується закупівлі нових одиниць бойової авіації, то ми на сьогоднішній день це питання навіть не розглядаємо", - додав нардеп.

Він звернув увагу, що сухопутні війська робили ставку на модернізацію техніки, а не на закупівлю нової, оскільки "модернізувати 5 танків за ціною закупівлі одного — зрозуміло, в який бік робити вибір".

"Є успішний варіант із модернізацією танка Т-72. Але потрібно розуміти, чим відрізняється Т-72 від Т-64. У професійних танкістів свої критерії – це легкість в експлуатації, в ремонті тощо. Але з політичної точки зору краще Т-64, який розробили і випускали в Україні, а Т-72 виготовлявся на "Уралвагонзаводі" в Нижньому Тагілі. Тобто з політичної точки зору для нас краще робити ставку на модернізацію нашого танка", - говорить Дмитро Тимчук.

Також він зазначив, що в цьому році Україна налагодила власний випуск боєприпасів, які в основному використовуються в зоні АТО.

"Питання існують по всіх різновидах військ. У міру можливостей вони вирішуються. Один з видів успішного вирішення питання – це те, що в Україні цього року освоєно випуск артилерійських боєприпасів необхідних калібрів, найбільш задіяних на фронті. Для нас це велика підмога. Я знаю, за якими цінами ми закуповували боєприпаси останні два роки – це дороге задоволення. З огляду на те, що в нас не настільки напружені дії в зоні АТО, ясна річ, витрата боєприпасів не така велика. Тим більше, що зараз артилерію фактично не використовуємо, на відміну від тієї сторони. Однак зрозуміло, що ми повинні бути готові до будь-якого сценарію, будь-якої ескалації", - констатує нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": " У Путіна два варіанти щодо Донбасу, 2018 року доведеться зробити вибір - Дмитро Тимчук".