RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Керівництво СПУ представило докази рейдерського захоплення партії за допомогою сфальсифікованих документів

Представники керівництва Соціалістичної партії України на чолі з її головою Петром Устенком провели 2 лютого прес-конференцію, на якій представили докази, що недавня перереєстрація цієї політичної сили в Мін'юсті була здійснена за допомогою сфальсифікованих документів.

"Ввечері з 23 на 24 січня були повністю сфальсифіковані документи Соціалістичної партії. У неправовий спосіб було змінено статут партії, змінено склад керівництва, виконком. Але для того, щоб провести подібні зміни, потрібно провести з'їзд партії, який, звичайно ж, не проводився. Тим не менше, ці зміни були прийняті Мін'юстом і потім внесені в державний реєстр. Зміни були проведені на основі, нібито, рішення політради партії, який також не проводився. У нас є камери в приміщенні, де він, нібито за документами, що відбувався. Так от: вони показують, що в зазначений час там не був присутній жоден з членів політради партії. Більш того, підпис першого секретаря партії Руслана Секели, яка стоїть під документами, переданими в Мін'юст, є фальшивою. Про що він зробив письмову заяву, завірити його у нотаріуса, і передав його у Службу безпеки України", - розповів журналістам Петро Устенко.

Таким чином, заявляє голова партії, весь пакет документів для перереєстрації, яка з незрозумілої причини прийняв Мін'юст, є сфальсифікованою. На його думку, без участі особисто міністра юстиції Павла Петренка, такого статися не могло.

"Це кримінальний злочин, який було скоєно Іллею Ківою (зараз його ім'я вказано в державному реєстрі в якості голови СПУ, - ред.) та керівництвом Міністерства юстиції", - вважає Петро Устенко.

Присутній на зустрічі з журналістами Руслан Секела підтвердив інформацію, що він не запевняв ніяких документів про перереєстрацію, підкресливши при цьому, що на його адресу надходять погрози від невстановлених осіб, які радять йому "залишити займатися цією справою".

Лідер СПУ Петро Устенко зазначив, що керівництво партії звернулося до Служби безпеки України, НАБУ, до президента України з проханням оперативно втрутитися у ситуацію. СПУ також звернулося до Міністерства юстиції з вимогою негайно скасувати зміни, внесені ним на основі сфальсифікованих документів.

Коментуючи "Апострофу" ситуацію лідер Соцпартії Петро Устенко підкреслив, що подія чітко демонструє: щоб отримати перевагу в політичній боротьбі напередодні виборів представники влади (у даному випадку – Арсен Аваков, який і стоїть за Ківою, вважає Устенко) готові використовувати будь-які, навіть кримінальні методи.

"Схоже, СПУ стала першою, на якій зараз відпрацьовується схема рейдерського захоплення. Якщо так піде і далі, вибори в Україні можуть і не проводитися. Керівник будь-якої політичної сили прийшовши завтра на роботу, і може дізнатися, що він вже ніхто, і звуть його ніяк", - вважає Устенко.

У разі відсутності реакції серед компетентних органів в Україні, керівництво СПУ має намір звернутися до міжнародної громадськості, зокрема, представників правлячих партій Німеччини, з якими у соціалістів налагоджено плідну співпрацю.

"Ми дуже б не хотіли розгойдувати човен, прекрасно розуміючи, в якому стані знаходиться країна. Але й спускати подібне беззаконня ми не маємо наміру", - зазначив лідер СПУ Петро Устенко "Апострофу".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: