RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Публікація кремлівського списку США: у Росії вказали на важливу річ, пов'язану з Україною

Публікація Мінфіном США так званого "кремлівського списку" зруйнувала лобістську структуру, яка відстоювала інтереси багатьох клептократичних режимів, включаючи екс-президента України Віктора Януковича.

Про це "Апострофу" розповіла російський політолог Лілія Шевцова.

"Але тут важливий ще один результат: адміністрація погодилася з принципом вторинних санкцій, які б'ють по інтересах тих корпорацій, фізичних осіб і структур, що якимось чином пов'язані з економічними інтересами російської політичної еліти. Це підприємства, які співпрацюють з російським військово-промисловим комплексом, лобістські структури, які забезпечують легалізацію фінансових інтересів російської еліти. А це дуже серйозно. По суті створюється механізм підриву особистої інтеграції російського політичного класу в західне суспільство і починає поступово готуватися платформа для руйнування найпотужнішої західної лобістської структури, яка протягом 20 років забезпечувала легалізацію клептократичних інтересів Росії, Китаю, Азербайджану, Узбекистану, Лівії, інших держав – в європейському і американському просторі", - сказала Шевцова.

Зокрема, вона звернула увагу на діяльність американського політтехнолога Пола Манафорта.

"І я б тут хотіла підкреслити дуже важливу річ, яка частково пов'язана і з фактором України: фактично зроблений дуже важливий крок у напрямку руйнування "ефекту Манафорта". Саме [Пол] Манафорт, представник нового покоління лобістських сил у США, протягом останніх 20-25 років зумів створити новий вид бізнесу: політичний консалтинг, який об'єднаний з лобіюванням інтересів клептократичних авторитарних режимів. Він почав з режиму [колишнього диктатора Філіппін] Фердинанда Маркоса, потім були африканські режими, а закінчив лобіюванням інтересів режиму Януковича, на якому він і заробив свої статки. Є ціла низка серйозних журналістських розслідувань про те, як саме Манафорт і його компанія блискучих молодих людей створили абсолютно новий механізм лобіювання інтересів корупційних режимів у Вашингтоні, спокусивши Вашингтон", - зазначила політолог.

"Той факт, що і спецпрокурор [Роберт] Мюллер, і ФБР, і Міністерство юстиції як один із об'єктів нападу обрали Манафорта, - це вже руйнація серйозної лобістської структури, без якої інтереси російського політичного класу, Януковича, [президента Казахстану Нурсултана] Назарбаєва, китайських олігархів або членів уряду не можуть отримати свою монетизацію в доларовому просторі. Ось "ефект Манафорта", який ми недооцінюємо", - додала політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін опинився на тонкому лезі, росіяни не хочуть платити за Крим - Лілія Шевцова