Турчинов розповів, скільки зможуть протриматися бойовики ДНР-ЛНР без підтримки путінської армії

Без поставок військової техніки і живої сили з Росії бойовики терористичних ДНР і ЛНР недовго зможуть протистояти силам АТО.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю Hromadske.

"На це піде декілька тижнів. Проблема планування військової операції на сході в тому, що ти не розумієш, скільки військ тобі протидіятиме, скільки РФ залучить дивізій, корпусів, полків або армій. У цьому, безумовно, проблема планування військової операції, коли не знаєш реальний потенціал ворога", - пояснює Турчинов.

За його словами, українським військовим на Донбасі протистоять не тільки жителі Донбасу, але і регулярні російські підрозділи військ. При цьому навіть бойовики з числа місцевих жителів підпорядковуються військовому керівництву і живуть за статутами РФ.

"Але ці корпуси протримаються недовго. У випадку, якщо дійсно не було б другого ешелону, який, як я розповідав на початку, і стоїть на кордоні", - переконаний Турчинов.

Також він звертає увагу на те, що важливу роль у цьому питанні відіграє підтримка України європейськими партнерами.

"Ми зупинили просування на захід російської навали. Нам тоді не допомагали, а саме тоді допомога була конче необхідна, але жодного набою я тоді не зміг отримати. Сьогодні відбувається більше розмов про допомогу, але здебільшого це все-таки моральна, консультативна підтримка. Тобто все, що стосується військово-технічної співпраці", - резюмував він.

Про ситуацію на Донбасі також читайте матеріал "Апострофа" - Росіяни хочуть відвоювати частину Донбасу: що у них вийде.