Нардеп Купрій заявив про повний розвал "газової справи" Онищенка

Депутат Верховної Ради Віталій Купрій звинуватив НАБУ в непрофесіоналізмі і повному розвалі «газової справи» Олександра Онищенка.

«Чому так помпезно розпочату справу, до якої з ентузіазмом підключився генпрокурор Луценко, тріщить по швах і розвалюється на очах?», - цікавиться Купрій на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп зазначає, що самі по собі інкриміновані статті у «газовій справі» Онищенка абсурдні, а детективи НАБУ за півтора року своєї діяльність тільки дискредитували антикорупційні органи і в цілому, всю правоохоронну систему в Україні.

Окремо Купрій підкреслив, що арештоване судом майно Онищенка на 200 млн. дол. у вигляді газового бізнесу як і раніше справно працює і використовується іншими людьми. «Його (бізнес Онищенко - авт.) за фактом конфіскували без рішення суду (вважай віджали, рейданули). Так що скринька просто відкривається. Порошенко завжди хотів стати газовим магнатом і впевнено рухається до своєї мрії!», - пише Купрій.

Нагадаємо, «газову справу» проти народного депутата Олександра Онищенка було порушено ще влітку 2016 року. Представники НАБУ звинуватили Онищенка в розкраданні близько 3 млрд. грн. Сам Онищенко, який отримав політичний притулок у Європі, свою провину заперечує, а справу проти себе називає політично мотивованою.