RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні назвали єдиний на даний момент спосіб звільнити Донбас

Україна гостро потребує миротворчої місії ООН, так як інших шляхів повернути собі окуповані території Донецької та Луганської областей немає.

Таку думку у своїй колонці на "Апострофі" висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Він зазначає, що на даний момент існує маса сумнівів з приводу перспектив розгортання миротворчої місії на Донбасі. Це пов'язано з тим, що за останні десятиліття місії ООН в основному були дипломатичними і не стосувалися примусу до миру.

"Якщо говорити про Україну, то нам якраз потрібна місія відповідно до розділу VII, саме з примусу до миру. А вже потім вона переходить плавно в підтримку миру. Ось із цим пов'язаний скепсис", - пояснює Сунгуровський.

Експерт припускає, що деякі країни відмовляться направляти своїх миротворців, якщо мандат буде передбачати силовий примус до миру.

"Якщо ці завдання там з'являться, то, думаю, коло бажаючих серйозно звузиться, бо це досить критичні речі для прийняття політичних рішень на національному рівні", - говорить він.

При цьому експерт зазначає, що Україні дуже потрібна така місія.

"Якщо ж ставити питання, чи потрібно це Україні, я просто не бачу іншого способу, яким чином Україна може повернути собі контроль над цією територією (окупованим Донбасом, - "Апостроф"). Без проведення миротворчої місії ми своїми силами туди не потрапимо", - каже Сунгуровський.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Є один спосіб повернути Україні Донбас: як змусити Росію погодитися.