RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Столтенберг зробив гучну заяву щодо вигнання з НАТО російських дипломатів

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс скорочує чисельність співробітників постійного представництва Росії до 20 осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"НАТО єдині в ухваленні наступних кроків. Сьогодні я скасував згоду на призначення 7 співробітників, акредитованих при постійному представництві Російської Федерації при НАТО. Я так само відповім відмовою на запит про отримання акредитації трьох інших. Рада Північноатлантичного союзу скорочує максимальну кількість співробітників постпредства Росії при НАТО на 10 осіб відповідно до моїм рішенням", - заявив генсек.

За словами Столтенберга, такий крок повинен стати для Росії сигналом того, що "є ціна і наслідки такої неприпустимої і небезпечної поведінки". При цьому він додав, що політика НАТО щодо РФ не змінюється.

"Ми як і раніше будемо мати подвійний підхід - оборону і розвитку діалогу", - зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, через отруєння в британському Солсбері екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії 25 країн заявили про видворення російських дипломатів.

Також читайте матеріал на "Апострофі" - Це новий етап, може дійти до світової війни: що значить видворення дипломатів РФ.