RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У Путіна є нова хитра стратегія: що потрібно робити Україні

Кремль вирішив змінити військовий тиск на спробу підпорядкування України шляхом потрапляння "потрібних" йому політиків до вищих органів влади на виборах в 2019 році.

Про це розповів колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов в інтерв'ю Сегодня, зазначивши, що президент РФ Володимир Путін буде робити ставку не тільки на конкретні політичні партії в Україні, але й на кандидатів в президенти.

За його словами, цю ситуацію можна спробувати вирішити: "Вихід в простих і банальних речах - у прозорості політичної системи, забезпеченні можливості для громадян робити вільний вибір, зростанні доходів населення".

"Загроза - в рівні корумпованості вашої еліти, який поки ще дуже високий. І це загроза не тільки успішному соціально-економічному розвитку, але і безпеці країни, тому що гроші не мають національної приналежності. Є люди, які на словах дуже радикальні, але не гребують отримувати гроші від вельми лояльних Росії джерел", - говорить Пономарьов.

Екс-депутат Держдуми підкреслив, що часто українські політики ставлять свої інтереси вище державних.

"У нинішній політичній системи України є багато вразливих точок. На мій погляд, вони свідомо не прибираються вашими керівниками, тому що вони збираються самі ці точки використовувати в своїх інтересах на прийдешніх виборах. Однак якщо є уразливості, які можуть використовувати політики всередині країни, то їх можуть використовувати і вороги держави", - підкреслив Пономарьов.

Читайте також інтерв'ю журналіста Івана Яковини "Апострофу" Путін хоче повернути Донбас на своїх умовах, Україні буде дуже важко відмовитися.