RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна використовують на світовій арені як розмінну монету - лідер "Розумної сили"

Україну використовують на світовій арені як розмінну монету, а подальшу долю все більше вирішують не наші політики, а лідери інших держав, вважає юрист і лідер політичної партії "Розумна сила" Олександр Соловйов.

Таку думку політик висловив в своєму блозі на сайті "Кореспондент", коментуючи Саміт в Гельсінкі.

"Особисто мені, як політику і українцю, який любить свою країну, дуже прикро усвідомлювати і всього лише констатувати, що нашу Україну використовують на світовій арені як розмінну монету. Її долю, на жаль, вирішують не наші політики, а лідери інших держав. А наша влада, на жаль, лише чекає того, що проблеми країни вирішать «великі і впливові дядьки» на черговому Саміті. Така ситуація підтверджує той факт, що Україна, яка колись була ядерною державою з сильною економікою і армією, за роки незалежності перетворилася в об'єкт великої політики, яка залежить від кого завгодно, але тільки не від самої себе", - пише Соловйов.

Політик також висловив думку, що Україні варто було б звернути увагу на політику Швейцарії та Австрії щодо реалізації так званого «нейтралітету».

"Наша країна має найважливіше і дуже вигідне географічне положення, але, на жаль, політики старої формації не вміють цим користуватися. Більш того, їх невміла політика привела до того, що наше географічне положення використовується скоріше проти нас", - каже політик.

Нагадаємо, раніше в політичній партії "Розумна сила" заявили про те, що політичні партії, які перебувають в парламенті сьогодні мають більше зобов'язань перед зовнішніми партнерами і великими інвесторами, ніж перед народом України.

Відзначимо, що серед основних українських питань, які зараз вирішуються на міжнародній арені, це анексія Росією Криму та війна на Донбасі. У війні активну участь беруть російські військові. Крім цього, з Росії бойовикам поставляється військова техніка і зброя.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: