RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не допустити смерті Сенцова: Україна пропонує Росії обмін на будь-яких умовах

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що готова обговорити з РФ будь-які умови обміну українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Я звертаюся до Уповноваженого РФ з прав людини Тетяні Москалькової, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при Президенті РФ Михайлу Федотову обговорити будь-які умови обміну, тільки б врятувати Олега Сенцова. Йому терміново необхідна належна медична допомога. Я готова вилетіти негайно", - повідомила вона.

Омбудсмен також попросила відповідальних осіб в РФ якомога швидше надати літак на перевезення Олега Сенцова в будь-яку лікарню, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу.

При цьому вона відзначає, що домовленості між Президентами України та РФ про її відвідуванні українських політв'язнів російською стороною не виконано, тому спростувати або підтвердити інформацію, надану РФ про "відносно стабільний" стан Сенцова неможливо.

"Звернення матері про помилування сина до президента РФ залишилося без відповіді. Ініціатива України про розблокування процесу обміну знову гальмується російською стороною. Закликаю всіх небайдужих долучитися і не допустити смерті Олега Сенцова", - резюмувала Денісова.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на президента Росії Володимира Путіна для звільнення незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова в зв'язку з його критичним станом здоров'я.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: