RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Названо небезпечні кроки, яких варто чекати від Кремля на виборах в Україні

Під час президентських і парламентських виборів в Україні Росія активізує свій вплив і вдасться до провокацій.

Про це "Апострофу" розповіла віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд.

"Є речі, які закономірні для будь-якого політичного процесу у будь-якій країні. Парламентська діяльність перед виборами в усі роки в нашій країні завжди проходить під знаком виборів. Зрозуміло, що і добросовісні, і недобросовісні ідеї і вчинки будуть і в парламенті, і поза його межами. Але є й напевно якісь особливості, які будуть характерні, по-перше, для України як такої, по-друге, для України зразку 2018 року. Це насамперед вплив Росії, який, звичайно, загостриться перед виборами…", - вважає вона.

За словами Сироїд, Росія побоюється активізації незалежних від неї українських політиків, які прийшли після Революції гідності.

"Я переконана, що майже всі зусилля, які будуть вкладатися Росією, мають на меті дискредитувати ці сили і витіснити з політичного життя через президентську кампанію. Росія виставить дуже багато кандидатів псевдоопозиціонерів на президентських виборах для того, щоб розмивати цю ідентичність…", - передбачає віце-спікер.

Також вона прогнозує збільшення спроб дестабілізувати ситуацію в парламенті. Як приклад вона привела ідею з продовженням дії закону про особливий статус Донбасу. Сироїд називає цю пропозицію абсурдною, тому що Мінські угоди не діють, тривають обстріли, а дипломатичні контакти щодо ситуації на Донбасі не працюють.

"Але в односторонньому порядку нас змушують щось виконувати. Я майже переконана, що буде та сама риторика: "Це ж нічого не означає, давайте далі будемо вдавати, що обдурюємо Путіна…" Наче Путін не знає, що ми його тут обдурюємо. І це буде звучати з парламентської трибуни.

Є дуже велика небезпека оцих вдавань, начебто ми щось робимо не дуже значне, але до цього звикаємо. Один раз подовжили. Другий. А тоді залишимо, бо вже не так страшно. Потім одного разу прокинемося, а держави нема…", - заявила віце-спікер.

Більше читайте в матеріалі на "Апострофі": Росія виставить багато кандидатів на виборах президента України – Оксана Сироїд.