RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

За три роки СБУ оголосила підозру 2147 особам, затриманим на хабарі - Демчина

У період 2015-2018 років Служба безпеки України оголосила про підозру у скоєнні злочину корупційного характеру 2210 особам, при цьому безпосередньо на хабарі було затримано 2147 людей.

Про це повідомив начальник Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією Павло Демчина, передає «Наш Київ».

«За останні три роки оголошено підозру 2147 особам. Це особи, які були затримані безпосередньо під час одержання хабарів», – заявив Демчина.

Як сказано у сюжеті, всього СБУ було відкрито 2564 кримінальних провадження.

«Протягом 2015-2018 років за матеріалами СБУ службовим особам владних, правоохоронних та інших державних органів повідомлено про підозру у скоєнні злочину у 2564 кримінальних провадженнях, у яких розслідувалося 2210 злочинів корупційного характеру. До різних видів і строків покарання засуджено 892 особи. Звільнено з посад 486 корупціонерів», – констатували автори.

В свою чергу Демчина підкреслив, що з 36 затриманих суддів, про які доповідає Національне антикорупційне бюро України, 34 були арештовані за матеріалами СБУ, і лише двоє – внаслідок роботи НАБУ.

«Було виявлено і затримано в співпраці з іншими правоохоронними органами згідно з підслідністю 25 суддів. По чотирьох вже є вироки. Водночас наші колеги з НАБУ доповідають суспільству про 36 затриманих суддів. При цьому з цих 36 суддів 20 затримано за матеріалами управління «К» (Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, – ред.) СБУ, 14 – за матеріалами Департаменту захисту економіки СБУ. І тільки 2 – за матеріалами НАБУ. Якщо говорити про реформування структур, я не думаю, що суспільство буде задоволено тим, що, скажімо, через три роки буде затримано ще 2 судді», – наголосив Павло Демчина.

Як передає видання, за матеріалами СБУ представникам суддівського корпусу повідомлено про підозру у 56 кримінальних провадженнях, з яких 27 за ст. 368 КК України – «одержання хабара». За останні три з половиною роки СБУ домоглася засудження 33 суддів, які вчинили корупційні правопорушення.

За словами Демчини, також на хабарі було затримано 38 працівників Державної міграційної служби.

«Безпосередньо під час передачі хабарів було затримано 38 співробітників ДМС. І мова йде не про звичайного інспектора, а про начальників сектору, тобто керівників районних підрозділів, та керівників обласних підрозділів, їх заступників, перших заступників, керівників департаменту центрального офісу Міграційної служби, керівників управлінь центрального офісу. Найближчими днями ви дізнаєтеся про підозру одному з перших керівників цього органу, який за гроші продавав українські паспорти іноземним громадянам. Тому будь-які закиди СБУ, що хтось допомагає або «кришує» якісь канали емігрантів – безпідставні», - зазначає він.

«Якби це було так, не було б такої результативності. Жоден правоохоронний орган країни не може похвалитися такими результатами та рівнем роботи. І це я кажу про 38 затриманих безпосередньо з грошима в руках. Загалом щодо злочинів у ДМС відкрито 48 кримінальних проваджень», – підсумував Демчина.