RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Тимошенко розповіла про необхідність нової системи влади в Україні

Подолати в Україні бідність, корупцію та війну можливо лише шляхом зміни системи влади.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час зустрічі з громадою Кам’янського.

«Знаючі про всі проблеми людей, розуміючи, як сьогодні неправильно керують країною, ми мусимо зробити висновки. Дві революції не змінили ситуацію, вони міняли лише обличчя. Але мафія сильна – володіє заводами, телебаченням, грошима, НБУ, бюджетом. Реванш відбувся одразу після Революції Гідності, коли люди з майданів повернулися в оселі, а мафія залишилася при владі», – наголосила вона.

На думку лідера «Батьківщини», встановити справедливість в країні можна лише шляхом рішучих дій: зміною системи влади шляхом ухвалення нової Конституції на референдумі та впровадженням Нового економічного курсу.

«Усі країни, які виходили з кризи, починали з правильної влади: підконтрольної, відповідальної та професійної. Ми матимемо зовсім іншу систему, яка діятиме в країні. Не кланову, не олігархічну, а таку, яка є в європейських країнах», – зазначила політик.

На її думку, Новий економічний курс дасть людям нову якість життя. Йдеться про заміну застарілої сировинної моделі економіки на інноваційну.

«Новий економічний курс – це докорінно нова податкова система. Треба вдвічі скорочувати податки та виводити економіку з тіні. Зміни потребує і пенсійна система, бо підвищення віку виходу на пенсію та зменшення коефіцієнту нарахування, замороження пенсій реформами не були», – наголосила лідер «Батьківщини».

Тимошенко також звернула увагу на те, що реформування потребують усі сфери економіки: від грошово-фінансової до виробництва, а без доступних кредитів під низькі відсотки не відновити середній клас.

Окрім того, політик зазначила, що в Україні обов’язково буде мир, коли піде влада, яка робить статки на війні. Донбас буде звільнений від російських окупантів, а цілісність державних кордонів відновлена, наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» упевнена, що настане час, коли Крим повернеться в Україну. Але для цього потрібно, щоб Україна показала високу якість життя: «І тоді «кримська» стіна, як колись і «берлінська», буде зруйнована».