RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ніяких змін: в Україні дали страхітливий прогноз по ситуації на Донбасі

Заяви президента Росії Володимира Путіна на Валдайському форумі явно дають зрозуміти, що він не збирається міняти свою політику щодо Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив співдиректор програм з питань зовнішньої політики і міжнародної безпеки "Центру Разумкова", колишній перший помічник міністра оборони України Олексій Мельник.

"Якщо ж говорити про заяви Путіна по Україні, то на підставі цих слів навряд чи можна намагатися робити якісь прогнози щодо ймовірності масштабної агресії. Але це ще одне свідчення того, що ніяких змін в російській політиці щодо України поки немає і не передбачається. Крім заяв Путіна кілька днів тому був опублікований документ Держдуми РФ про ескалацію ситуації в Україні. І проблема полягає в тому, що є абсолютна впевненість російської сторони в тому, що вони роблять, є їх власна інтерпретація подій, причин та підходів, які вони планують застосовувати щодо України", - упевнений він.

За словами Мельника, в цьому контексті буде цікава реакція західних політиків, які мають розповісти Путіну, що він "перебільшує" і бажано в терміновому порядку.

"Очевидно, що обговорення цього питання повинно пріоритетно ініціюватися на Раді Безпеки ООН, має вийти на якийсь рівень багатосторонніх консультацій. Той, хто має можливість безпосередньо Путіну пояснити, наскільки він далеко зайшов і наскільки серйозними можуть бути наслідки - повинен робити все це терміново", - упевнений він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Рай для Путіна: чому США і Європа повинні відповісти на загрози глави Кремля.