RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Туреччина передала Росії важливий список з іменами українців: що відомо

Туреччина передала президенту Росії Володимиру Путіну список українських політв'язнів, які утримуються в Росії і в включеному Криму.

Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Так, на зустрічі з президентом Петром Порошенком президент Туреччини нагадав, що раніше при посередництві Анкари випустили на волю кримських політв'язнів Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза.

"Дійсно, раніше двоє політв'язнів були видані нам, після чого їх відпустили на свободу. На цей раз ми отримали довший список і відразу передали його російській стороні. І я хочу, щоб ми стежили за цим процесом і досягли успіху в його вирішенні", - заявив він.

Зі свого боку президент Порошенко додав, що Київ і Анкара продовжать співпрацювати, щоб звільнити решту ув'язнених.

За даними правозахисників, понад 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і окупованого нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців, знаходяться там.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних уряду територіях Донбасу знаходяться 108 осіб, десятки - в Росії, 402 людини вважалися зниклими без вісті. Останній раз обмін відбувався в грудні минулого року.

Детальніше про те, чому Путін не йде на поступки в питанні політв'язнів, читайте "Апострофа": Путін програє Україна остаточно і безповоротно - відомий письменник.