RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Батьківщина" запропонувала рішення "тарифної" проблеми

"Батьківщина" пропонує вирішувати проблему тарифів комплексно, а не давати можливість для збагачення монополістів за рахунок населення.

Про це заявив в парламенті заступник голови фракції Сергій Соболєв.

"Батьківщина" назвала три кроки, які дозволять зробити тарифи посильними для людей і виконати зобов'язання України перед міжнародними партнерами.

По-перше, брати державне регулювання цін на газ.

"Який це ринок? Порушується закон, що забороняє державі регулювати вартість газу", - підкреслив Сергій Соболєв.

Другий крок - це реформування НАК "Нафтогаз України", відповідно до вимог четвертого протоколу Європейської комісії.

"Нафтогаз України" повинен бути компанією, яка видобуває газ, займається розвідкою, транспортує і продає газ. А не тим монстром, який нічого не робить, а заробляє собі надприбутки у вигляді мільярдних премій і зарплат ", - пояснив заступник голови фракції.

Третій крок - газ власного видобутку повинен йти для потреб українців.

"Давайте накладемо мораторій на підвищення ціни на газ і розберемося з ключовим питанням: куди йде газ українського видобутку. Як так може бути, що заробітна плата 16 керівників" Нафтогазу "дорівнює заборгованості перед усією вугільною галуззю - 1 млрд 250 млн грн?" - обурився парламентарій.

Представник "Батьківщини" також назвав абсурдною ситуацію, коли "газ власного видобутку фактично" заганяється "за світовими цінами і ці кошти потім пускаються на виплату субсидій".

Крім того, Сергій Соболєв обурився, що до порядку денного ще не внесли проект постанови про скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ і введення мораторію на його подорожчання, в якій вже є підписи лідерів шести фракцій.