Нардепи відкликають підписи на підтримку голови ДАБІ Кудрявцева

Народні депутати масово відкликають свої підписи під зверненням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана нібито на підтримку голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексія Кудрявцева, заявляючи що їх зібрали за допомогою обману.

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці в Facebook народний депутат Геннадій Ткачук.

"Я свій підпис (як і багато моїх колег, а інші це зроблять, коли розберуться в суті справи, я впевнений) - відкликав. Оскільки був і залишаюся послідовним борцем з корупцією! І ті, хто вважає "імітацію депутатської підтримки" своєю останньою надією уникнути відповідальності перед законом - сподіваюся, найближчим часом пошкодують про те, що своїми негідними витівками тільки привернули до себе увагу ще й депутатського корпусу", завив Ткачук.

За його словами, підписи збиралися в ніч ухвалення бюджету нібито на "підтримку реформ" в ДАБІ і він і його колеги не зрозуміли до кінця, що їх використовують.

"В ту "бюджетну ніч" до мене підійшов мій колега-депутат (ім'я якого я не хочу зараз називати, нехай це залишиться на його совісті) і попросив мене поставити підпис під колективним листом "на підтримку реформ" в ДАБІ. Пізніше виявилося що це був лист, який Кудрявцев, вже перебуваючи в той час під пильною увагою Генпрокуратури, видавав в ЗМІ за лист на свою підтримку.

Пізніше звернення до прем'єр-міністра 150 депутатів "на підтримку Кудрявцева" було надруковано низкою ЗМІ і на офіційній сторінці ДАБІ.

Нагадаємо, що минулого тижня з'явилося також "звернення забудовників" на підтримку Олексія Кудрявцева, яке також було спростовано "підписантами" серед яких, крім відомих компаній виявилися також і особи, які перебувають під слідством.

Як виявилося, добре відомі на ринку нерухомості проблемні забудовники сховалися за іменами підставних директорів. Зокрема, серед забудовників, які підтримали реформу ДАБІ і Кудрявцева особисто, були виявлені компанії Войцеховського ( "Мегаполісбуд" і "Техенерго").

Інші компанії, такі як "Укрбудінвест", "Добробут", "Мітбуд" також фігурують на сайті Асоціації допомоги постраждалим інвесторам, як проблемні забудовники, проти яких йдуть активні судові процеси, або акціонери яких знаходяться в розшуку.