RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Порошенко терміново дзвонив Путіну: з'явилися деталі конфлікту на Азові

Президент України Петро Порошенко замовляв телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним через агресію РФ в Азовському морі.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Петро Порошенко розповів, що замовляв розмову з президентом Росії Путіним, однак відповіді не отримав. Тому президент звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель, щоб вона провела розмову з Путіним для негайного звільнення українських воїнів і українських кораблів", - йдеться в повідомленні.

Однак не дивлячись на відсутність відповіді від Путіна, Порошенко підкреслив, що Україна буде боротися всіма можливими методами за звільнення українських моряків.

"Безумовно, ми будемо продовжувати нашу боротьбу для того, щоб витягнути українських моряків і офіцерів з російських в'язниць, я впевнений, що зараз буде розігруватися спектакль нібито кримінальної відповідальності за порушення українського кордону, тому що весь світ визнає: Крим - це Україна і територіальні води українські. і взагалі - це нищівний фарс. Ми повинні бути єдині і за своїх стояти до кінця", - заявив президент.

Глава України також додав, що дав доручення відповідним спецслужбам, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилі Денисовій і посольствам вжити всіх заходів, наявні в розпорядженні України, для повернення українців.

Як повідомляв "Апостроф", за словами політолога Олексія Голобуцького, чітка реакція президента України Петра Порошенка на провокацію Росії в Керченській протоці врятувала країну від повторного вторгнення РФ.