RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як правильно відвідати Крим: іноземцям дали пояснення

На період дії воєнного стану доступ іноземних журналістів на територію окупованого Криму буде діяти за оновленими правилами.

Про це повідомила прес-служба Мінінформполітікі України.

Так, тепер в'їзд на півострів здійснюється за паспортним документом і за наявності спецдозволу.

"Спеціальний дозвіл - документ, який дає право іноземному журналістові в'їхати в Крим і виїхати з нього. Є одноразовим. Для наступних відвідин Криму необхідно отримувати нове спецдозвіл", - повідомили в МІП.

Дозвіл є дійсним протягом зазначеного в заяві документально підтвердженого терміну, який не може перевищувати дозволений термін перебування іноземця або особи без громадянства на території України і має враховувати термін, необхідний для виїзду за межі України (не менше 3 робочих днів).

Отримати лист-погодження від Мінінформполітікі можна після звернення до територіальних органів Держміграційної служби України.

Для цього іноземний журналіст повинен звернутися в міністерство з наступними документами: заяву за встановленим шаблоном, оригінал підтверджує листа редакції ЗМІ, що містить дані про журналіста та мети відвідання Криму копія і оригінал журналістського посвідчення (оригінал після пред'явлення повертається), оригінал паспорта (після пред'явлення повертається).

"Електронні копії зазначених документів можна заздалегідь надіслати на адресу [email protected]. Заява розглядається протягом кількох робочих днів", - додали в МІП.

У відомстві нагадали, що остаточне рішення про допуск на територію Криму буде приймати Держприкордонслужба України.

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з воєнним станом Україна закрила в'їзд для деяких категорій громадян РФ. В Україні ввели обмеження для в'їзду чоловіків, що мають російське громадянство, в віці від 16 до 60 років. Їх віднесли до особливої групи ризику. Також в Держприкордонслужбі розповіли про перевірки і співбесіди на кордоні.