Рада прийняла важливе рішення по воїнам ОУН і УПА

Верховна Рада України прийняла законопроект про надання статусу учасників бойових дій особам, які воювали в складі Української повстанської армії та інших подібних формувань.

Про це повідомляє видання "Фокус".

За проект закону №8519 у четвер, 6 грудня, проголосували 236 народних депутатів. Але також нардепи внесли зміни до переліку учасників бойових дій, який прописаний в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

"Раніше ними визнавалися лише ті воїни УПА, які воювали проти німецьких загарбників в 1941-1944 роках і були реабілітовані як жертви політичних репресій. У новій редакції закону учасниками бойових дій вважаються всі особи, які воювали в складі УПА," Поліської Січі "отамана Бульби -Боровца, Української народної революційної армії (УНРА), озброєних підрозділів Організації українських націоналістів, які воювали не тільки проти Третього Рейху, а й проти СРСР в 1944-1956 роках і пізніше ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", депутати Верховної Ради України зареєстрували проект постанови про повернення звання Героя України лідерові ОУН Степану Бандері. А 3 грудня Верховна Рада України розмістила проект закону про припинення дружніх відносин між Україною і Росією. Також ВР прийняла в першому читанні президентський законопроект про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.