Порошенко вказав на особливість Путіна, вигідну Україні

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент Росії Володимир Путін є набагато слабкішим, ніж він хоче здаватися Заходу насправді.

Про це він написав у своїй статті для The New York Times.

"Не дивлячись на кремлівську пропаганду, Путін слабкіше, ніж він хоче здаватися Заходу. Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатися", - написав він.

Крім цього, за словами Порошенка, Захід міг би застосувати до Кремля силу, адже Росія використовувала хімічну зброю в Британії, здійснювала кібератаки на Заході, обстрілювала мирних жителів в Сирії і розв'язала війну на Донбасі.

Також Порошенко заявив, що російська присутність в Чорному морі несе реальну загрозу країнам-членам НАТО.

"Росія має загрозливу кількість морських кораблів в Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО Румунії, Болгарії та Туреччини", - написав Порошенко.

Він також заявив про значну присутність Росії в Балтійському морі. За його словами, росіяни можуть патрулювати газопровід "Північний потік-2".

"Нещодавно російські бійці були перехоплені не перший раз над Балтійським регіоном і не подали плану польотів. Хто може гарантувати, що це не репетиція патрулювання над горезвісним газопроводом "Північний потік-2", який будується Росією через Балтійське море, щоб кинути виклик Європі?" , - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кремлі заявили про зустріч Порошенка і Путіна в Парижі.