RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Влада на місцях повинна належати громадянам, які стануть фінансово незалежними - Тимошенко

Після приходу до влади команда Юлії Тимошенко забезпечить українцям повноцінну участь в організації власного життя.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook Юлія Тимошенко з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні.

За словами лідера «Батьківщини», справжнього, дієвого та ефективного самоврядування в Україні за всі роки незалежності так і не з’явилося.

"Самоврядування досі не працює на повну. Децентралізація відбувається тільки у планах та звітах. З усіх прав, що мають місцеві представницькі органи влади, у нас працюють тільки два: просити і скаржитися. Окрім того, у країні відсутній будь-який зв’язок між громадянами та процесами муніципального управління. А це – основа демократичного громадянського суспільства", – зауважила вона.

Юлія Тимошенко переконана, народ України має бути господарем у власному домі.

Політик нагадала, як ще у 2008-му році її команда розробила Бюджетний кодекс, який передбачав справжню фінансову самостійність аж до рівня села.

"Ми провели титанічну роботу і розписали 12 тисяч місцевих бюджетів. Ми рухалися у вірному напрямку. На жаль, тоді нам не вдалося довести заплановане до остаточного результату. Наші рішення блокували, ініціативи скасовували, ідеї нівелювали…Але цього разу, після президентських виборів, – в нас все вийде!" – наголосила Юлія Тимошенко.