​Головного ворога Путіна хочуть посадити за "новою модною" статтею: деталі

14 грудня опозиціонера Олексія Навального викликали до судовому приставу для складання адміністративних протоколів про невиконання судового рішення.

Про це повідомляє видання "Медуза", посилаючись на слова обвинуваченого російського політика.

За його словами, мова йде про виконання рішень про видалення матеріалів фільму "Він вам не Дімон" за позовами Алішера Усманова і фонду "Соцгоспроект", а також бізнесмена Сергія Михайлова.

"Політик каже, що йому загрожує адміністративний арешт завдяки змінам в КпАП, які дозволяють заарештувати на 10 діб за невиконання рішення про видалення або спростування інформації, якщо людина вже був оштрафований (Навального штрафували неодноразово)", - пише видання.

Навальний підкреслив, що "спеціально під фільм про Дімона" змінили і Кримінальний кодекс РФ. За його словами, там з'явилася відповідальність за "злісне невиконання" рішень людиною, яку вже покарали за вищезазначеною статтею КпАП. За цією статтею обвинуваченому загрожує позбавлення волі на один рік.

Як повідомляв "Апостроф", російському опозиційному політику Олексію Навальному заборонили виїзд з Росії. Пізніше стало відомо, що нібито виїзд без вказівки причин і видимих на те мотивів Навальному закрила служба судових приставів.