RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Скандал навколо абсурдного генплану в Ірпені: стало відомо, хто за цим стоїть

Головним лобістом нового скандального генплану Ірпеня, активісти називають екс-мера міста Володимира Карплюка, який відзначився в кількох скандалах.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, Генпрокуратура відкривала проти Карплюка кілька кримінальних справ, та ще й яких: створення злочинної організації, фіктивне підприємництво в складі злочинної організації, підробка документів, службове підроблення. Загалом, повний джентльменський набір. У будинку Карплюка силовики проводили обшуки ще в 2016 році, але склав чиновник повноваження тільки в серпні 2018 року, та й то за власним бажанням.

"Моя наступна мета - участь у парламентській кампанії через висунення своєї кандидатури до Верховної Ради", - зазначив Карплюк на своїй сторінці в соцмережах. Мовляв, буде просувати інтереси Ірпеня на загальнодержавному рівні.

Втім, від керівництва містом Карплюк самоусунувся тільки формально. Чиновник назвався головою інвестиційної ради Ірпеня, і просував генплан (як показала історія успішно), вже в цій ролі.

Але для того, щоб так відверто порушувати закон, потрібно мати дуже хороший стимул. І, за словами активістів, він у Карплюка є. Так, 30 листопада екс-мер засвітився на засіданні Київської територіальної організації БПП. Фото Карплюка з цього заходу до сих пір є на сайті обласної "Солідарності". До слова, осередок очолює один з найближчих соратників Петра Порошенка - Ігор Кононенко.

"Карплюк хоче йти від 95 округу в парламент. Він же був на конференції БПП, і кажуть, що там він отримав гарантії: якщо він показує хороший результат на президентських виборах для Порошенка, то пройде в парламент. Тому потрібні гроші. Є інформація, що всі забудовники скинулися і фінансуватимуть всі місцеві політичні процеси, а за це отримають зручний генплан", - резюмував "Апострофу" активист, экс-депутат горсовета Святослав Куценко.

Правда активісти запевняють, що не дадуть остаточно протягнути новий генплан Ірпеня і головна боротьба ще попереду.

"Уже ініціювали ряд судових процесів - оскаржимо громадські слухання. Мені відомо про 5 позовах до Київського окружного адмінсуду. Будуть ще. Буде оскаржено голосування депутатів від 19 грудня - чекаємо офіційну копію рішення. Будемо починати процедуру відкликання депутатів, які не виконали доручення виборців не голосувати за генплан, які були їм вручені до голосування. У ВР також будемо лобіювати законопроект про вибори мера Ірпеня та дострокове припинення повноважень, і перевибори депутатів Ірпінської міської ради", - розповіла місцева активістк Міхайліна Скорик.

Детальніше про те, як місто під Києвом перетворили в вотчину тітушек і дерибанщиків, читайте в матеріалі "Апострофа": У кращих традиціях Януковича: абсурдні схеми і орди тітушек під Києвом.