RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Не тільки адмінресурс: політологи розповіли, якою буде виборча кампанія в 2019 році

Виборча кампанія 2019 року буде відрізнятись від попередніх тим, що пройде з сильним впливом не тільки адміністративного ресурсу, але й новостворених воєнізованих утворень.

Про це повідомили політологи під час експертної дискусії "Україна 2018/19. Підсумки і прогнози" в прес-центрі інформаційного агентства УНІАН.

Так, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко зазначив, що боротьба між кандидатами в президенти під час виборчої кампанії буде запеклою, а владою буде задіяний не тільки адміністративний ресурс, але і парамілітарні організації.

"Це щось нове. Ця виборча кампанія пройде з дуже сильним впливом не тільки адміністративного ресурсу, але і ось таких воєнізованих утворень. Наразі уже в кожному регіоні є свої бандформування, які камуфлируются під, природно, рятівників країни», - сказав Небоженко.

Також, за думку Небоженко, формування таких стійких парамілітарних (воєнізованих) утворень (що мають власні бази) є не менш важливою подією в останні роки в Україні, ніж, наприклад, введення безвізового режиму з Європейським Союзом чи проголошення автокефалії української церкви.

У свою чергу, подібне явище (формування воєнізованих утворень - ред.) вплинуло на значне збільшення кількості нападів на активістів в останні роки, додав експерт.

«Такої близької відстані між свободою думки і помстою в Україні не було ніколи. І все це кинеться на виборчі дільниці, адже просто так фальсифікувати вибори і провести вільні вибори - не вийде», - резюмував політолог.

Варто відзначити, що в експертній дискусії, яка пройшла в четвер, 27 грудня, взяли участь філософ, експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Сергій Дацюк; політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов; політичний консультант, письменник, публіцист Костянтин Матвієнко; директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко; політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. Редагувати дискусію політолог і глава організації «Платформа соціально-гуманітарних ініціатив і інновацій« Єдиний координаційний центр» Олег Саакян.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: