Порошенко потролив Росію сталінським "томосом"

Президент України Петро Порошенко запропонував представникам Російської православної церкви продемонструвати свій томос про автокефалію з необхідними підписами.

Дану заяву він зробив 13 січня у час виступу на площі біля Спасо-Преображенського Кафедрального Собору в Вінниці, передає прес-служба глави держави.

"І ось зараз наша церква є канонічною, а нехай вони зараз самі розберуться, покажуть томос ... А де їх томос? Сталіним підписано? Ось це все з цього і починалося. Правда - її не сховаєш", - сказав Глава держави.

Він також зазначив, що двері кожного храму повинні бути відкриті перед українцями, які не повинні питати "якого патріархату церква, і вся церква повинна бути єдина".

Порошенко також подякував вселенського патріарха Варфоломія за його зусилля і тверду позицію в питанні надання томосу про автокефалію ПЦУ.

"Я ще раз хочу подякувати Його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія за віру, за мудрість, за сміливість і рішучість, так і кількість загроз, з якими зіткнувся Його Святість, перевищує всі розумні межі", - сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", 9 січня, в Стамбулі члени Синоду Вселенського Патріархату підписали томос про автокефалію для Української церкви.