RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Вілкула хочуть не допустити на вибори через суд - експерти

Виключений з лав "Опозиційного блоку" Юрій Бойко має намір шляхом судової тяганини заблокувати висування Олександра Вілкула кандидатом в президенти у період, поки триває термін подачі документів до ЦВК.

Таку думку висловила низка політологів, зазначивши, що відразу кілька осіб подали ідентичні позови до суду, пише "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, керівник фонду "Українська політика" Кость Бондаренко вважає, що справжня мета діяльності Бойко полягає в боротьбі з представниками опозиції. Також він прокоментував спроби команди Бойко через суд скасувати реєстрацію партії "Опозиційний блок - партія миру і розвитку",назвавши такі дії зловживанням правом на судочинство.

"Бойко спочатку зробив емоційну заяву, вважаючи, що відразу після цього за ним піде велика частина "Опозиційного блоку". Він вирішив діяти за принципом: згорів будинок - гори і сарай. Таке враження, що його політична сила ( "Опозиційна платформа - За життя"- "Апостроф") намагається боротися не стільки з владою, що, напевно, є головним завданням опозиції, скільки боротися з іншими представниками опозиції", - зазначив політолог

Як відомо, Бойко виключили з фракції "Опозиційного блоку", після того, як він раптово озвучив намір йти в президенти без підтримки однопартійців і оголосив про створення "Опозиційної платформи - За життя".