RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Важелі є: Тимошенко розповіла, як можна знизити ціну на газ

У нового президента, за Конституцією, є всі важелі для того, щоб знизити ціну на газ вдвічі і ввести мораторій на зростання тарифів. І якщо чинний президент цього не зробить, це означає, що політика підвищення цін - це його особисте рішення.

Про це Юлія Тимошенко заявила в прямому ефірі телеканалу "Україна".

Лідер "Батьківщини" переконана, знизити ціну на газ не тільки можливо, але і необхідно зробити. І для цього потрібно 5 кроків. Перш за все новий президент скористається правом вето щодо постанов уряду, підвищили ціну на газ.

Другий крок - звільнить своїм указом від займаної посади керівника структури, яка встановлює тарифи, НКРЕКП "призначає керівника президент і відповідає за тарифну ситуацію - президент".

Третій крок - український газ, як це було до 2014 року, буде спрямований на потреби населення і бюджетної сфери.

Наступний крок нової влади - перерахування ціни на газ, адже з транспортуванням, з видобутком, з 30% прибутком вона повинна коштувати 3,55 грн, а не 8,55 грн, як сьогодні виставляють людям.

Після виборів також буде впроваджена мораторій на зростання цін на житлово-комунальні послуги, як це сьогодні зробили Румунія і Польща, зазначила кандидат в президенти.

Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що всі чиновники діючої влади, незаконно обирали Українська через тарифи, відповідатимуть згідно із законом: "Кожен, хто прийняв хоч копійку у людей через тарифи на газ, а потім переписав на свої офшорні рахунки буде притягнутий до кримінальної відповідальності ".

Лідер "Батьківщини" звернула увагу людей на те, що якщо в Україні не буде іншого президент, чинна влада і надалі збільшувати тарифи: вона вже прийняла рішення, що з травня газ подорожчає на 15%, а в кінці року - ще на 25%.