RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мартиненко розповів, навіщо Ситник задумав похід в нардепи

Директор НАБУ Артем Ситник хоче отримати депутатський імунітет, щоб уникнути кримінальної відповідальності за фабрикацію "справи Мартиненко"

Про це заявив екс-депутат Микола Мартиненко, пише з посиланням на його прес-службу "Еспресо".

"Судовий розгляд показав: справа проти мене розсипалася на очах. Я готовий довести його фейковысть в будь-якому суді, включаючи антикорупційний. НАБУ це розуміє, тому намагається в обхід закону повернути свого ручного прокурора Перова в судовий процес. НАБУ сподівається закласти юридичну міну, щоб поставити під сумнів майбутнє рішення суду", - сказав екс-депутат.

Він зазначив, що "за фабрикацію справи, де безпідставно намальоване моє прізвище, Артема Ситника чекає кримінальна відповідальність".

"Тому він придумав план втечі - балотуватися до Верховної Ради, щоб отримати депутатську недоторканність", - вважає Мартиненко.

На його думку, "Ситник ллє фальшиві сльози", стверджуючи, що через рішення Конституційного суду втрачені п'ять років роботи НАБУ.

"Насправді не п'ять років, а трохи більше трьох. І пан Ситник мовчить про дві речі. По-перше, втрачати його відомству нічого, тому що не було ні роботи, ні результатів - тільки піар і виконання політичних замовлень", - каже Мартиненко.

При цьому він стверджує, що за його даними недавно НАБУ "тихенько закрило більше 30 справ проти представників нинішньої влади".

Також він зазначив, що в зв'язку з рішенням КСУ Генпрокуратура і Державне бюро розслідувань повинні закрити справу і проти самого Ситника - "щодо квартири сумнівного походження, продажу нерухомості в Криму зі сплатою податків в російський бюджет, а заодно і про елітну квартиру його друга - депутата Лещенка".