Україна залишилася без представника на переговорах з боєвиками в Мінську: документ

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала заяву про звільнення з посади уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представника України в гуманітарній підгрупі.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Я подякувала президенту Порошенко за цю високу честь працювати над питаннями реінтеграції та повернення миру на Донбас", - зазначила Геращенко.

"Особистий біль - кожен заручник політв‘язнень, військовополонений , яких не вдалося витягти. Для мене ця проблематика стала частиною життя. Й є радість від зробленого, біль від невдач, є й певне внутрішнє вигорання, бо це психологічно непроста історія", - розповіла Геращенко.

За її словами, теми миру, реінтеграції, допомоги Донбасу і заручникам, боротьба з країною-агресором, пролонгація санкцій проти РФ, підтримка української армії і надалі "залишатиметься в центрі її уваги і підтримки".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 11 травня чинний президент України Петро Порошенко звільнив заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.