Медведчук зробив несподівану заяву про переговори щодо Донбасу

Кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив, що не збирається представляти інтереси команди президента України Володимира Зеленського на переговорах з Росією.

Про це він сказав у коментарі газеті "Взгляд".

"На мій превеликий жаль, я не бачу сенсу представляти інтереси команди Зеленського як нової влади не лише тому, що наша партія знаходиться до нього в опозиції з моменту його обрання", - сказав голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя".

При цьому Медведчук зазначив, що його погляди різняться з поглядами Зеленського.

"Я виступаю за мир на Донбасі, за повернення людей, що живуть на підконтрольних територіях. Я виступаю за повернення Донбасу в Україну, а України на Донбас. Позиція пана Зеленського, яку він сформулював, повністю суперечить моєму мирного плану, що передбачає автономію для цих територій", - зазначив політик.

Медведчук підкреслив, що "українців і росіян об'єднує тисячолітня історія" і не погодився з думкою Зеленського про те, що у Росії і України із спільного залишився тільки кордон.

Як відомо, керівник адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що в команді Зеленського не бачать Медведчука в якості представника України на переговорах з Росією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава адміністрації Зеленського відзначився скандальною заявою про Майдани.