RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Видно руку Коломойського: мережі обурила скандальна заява нового голови СБУ

Заступник голови СБУ Іван Баканов направив листа голові РНБО Олександру Данилюку, де написано що вступ в силу закону України "Про ринок електричної енергії" ставить під загрозу всю енергетичну систему України.

Про це повідомляє блогер Дана Ярова на своїй сторінці в Facebook.

"Хотілося б якось пояснити пану Президенту і його людям, що інтереси Коломойського, а саме пільгові тарифи, за якими постачають електроенергію на енергоефективні виробництва Ігоря Валерійовича, це... не погроза всій енергетичній системі країни. Це надходження в бюджет десятків мільйонів гривень. І так, для Ігоря Валерійовича, це може і бути особистою трагедією, але абсолютно точно це профіт для України", - уточнила вона.

Також Ярова написала, що в парламенті були на швидку руку зареєстровано кілька законопроектів про перенесення дати впровадження енергоринку на термін від 3 до 9 місяців. Але більшості навіть для внесення такого законопроекту до порядку денного ВР не набралося, тому що крім бізнесів Ігоря Валерійовича, існують ще маса інших бізнесів, яким Закон України "Про ринок електричної енергії", зрозумілий і прозорий ринок енергоресурсів - необхідний.

"На завтра призначено засідання РНБО на тему трагедії на шахті під Львовом, але є ймовірність, що буде ставитись питання про оголошення надзвичайного стану в енергетиці. І якщо його проголосують, то Закон з 1.07.2019 року не вступить в силу. Тоді бізнесам Ігоря Валерійовича точно нічого не загрожує. Тільки як це пов'язано з енергетичною безпекою країни? Що буде завтра? Поки не ясно. Хлопці з СБУ, ми вами ще місяць тому пишалися, ви не можете в стрибку стати службою безпеки бізнесу (вибачте за тавтологію) одного з олігархів. Якщо вас тримають в заручниках підморгніть два рази", - написала блогер Дана Ярова.

Також про невигідною стороні Закону для Коломойського заявив громадський активіст Валерій Прозапас.

"Він не модернізував свої підприємства і не хоче чесної конкуренції, не хоче втрачати надприбутки, не хоче" ламати систему "- тому не вперше намагається його зарубати. Через це парламент не вдалося, тому така поспіху з його розпуском, в надії отримати контроль над наступним. Все одно не встигає - тому так відверто пішов в наступ представник "95 Кварталу" в СБУ Баканов. якраз напередодні засідання РНБО на чолі з президентом з проблем у вугільній галузі. Дивимося уважно - буде спроба прикриваючись смертями шахтарів призупинити дію невигідного олігархам Закону ", - написав активіст.

Також за його словами, це дуже схоже на ситуацію з непідписанням Януковичем асоціації з ЄС, як того вимагало законодавство, і може стати початком розриву відносин зі світом.

Як повідомляв "Апостроф", директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що у вересні-жовтні 2019 року на українському ринку електроенергії може початися масштабна криза.