RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Знищує нас зсередини: нардеп розповів, як партія Зеленського збирається вирішити питання з Донбасом

Минуле керівництво України щороку йшло на поступки в переговорах по Донбасу, але при цьому постійно вмирали українські військові. Нинішня влада вважає, що війна знищує країну зсередини.

Таку заяву в інтерв'ю "Апострофу" зробив депутат від "Слуги народу" Святослав Юраш.

"Сам факт, що "Мінськ" неідеальний, скажу дипломатично - всім відомий. І саме тому зараз належить нормандський формат, а не чергова дискусія по "Мінську". І тому ми говоримо про те, як в нормандському форматі обговорити і це питання. Те , що Порошенко підписав всі так і дав нам цю ситуацію, яка щорічно оновлювалася, але ніяк не вирішувалася, і кожен рік ми йшли на поступки, але люди вмирали на фронті - це неприйнятно. Наше завдання полягає в тому, щоб цю дискусію зараз повністю змінити", - сказав він.

Депутат висловив надію, що ситуацію можуть змінити переговори в "нормандському форматі". Він вважає, що команда президента зробить все, для досягнення такої мети.

"Я впевнений в нашій команді, а вони зроблять все можливе, щоб досягти цієї мети. І з огляду на досвід моряків і Сенцова - це все показує, що можливо щось робити. Тому що війна, яка проходить саме в траншеях, знищує нас зсередини. коли щотижня вмирають люди, а фронт не змінюється, це дуже капає кров'ю на нашу готовність протистояння. Є сторона, яка хоче такого стану справ як є, щоб на фронті вмирали люди кожен день. Є сторона, що шукає формат переговорів - і це ми. і є сторона, яка їздить до Москви. - Кремль також виступає за пролонгацію діючого закону про спецстатус", - сказав він.

Юраш додав, що Україна приречена "на мир який ми маємо, а не такий як ми хочемо".

"Президент вже оголосив всій країні, що "червоні лінії" є, сказав, про що буде говорити, а потім дав величезну прес-конференцію, де він всій країні розповів про це. Все, що ви озвучуєте - це дискусії навколо питань, які озвучить Путін в переговорах. І про це зараз складно говорити", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна отримала перший в історії шанс на концерт органів влади - депутат "Слуги народу".