Зеленський звільнив свого радника після висловлювань про Донбас

Президент України Володимир Зеленський звільнив народного депутата Гео Лероса з посади позаштатного радника.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

У п'ятницю, 20 березня, гарант підписав указ №100/2020.

"Звільнити Лероса Гео Багратовича від виконання обов'язків радника президента України (поза штатом)", - говорить указ.

Відзначають, що на минулому тижні Лерос разом з кількома десятками інших депутатів Ради від "Слуги народу" підписав звернення до Зеленського проти створення "консультативної ради" в Мінську.

Гео Лерос звільнений Зеленським після того, як нардеп розкритикував дії близьких до президента людей.

Як пише видання "Цензор.нет", 19 березня в інтерв'ю Лерос піддав критиці підписання главою ОПУ Андрієм Єрмаком документа про можливе створення на переговорах в Мінську консультативної групи, до якої увійдуть "представники ОРДЛО". Також Лерос критикував ініціативи позаштатного радника секретаря РНБО Сергія Сивохо щодо примирення на Донбасі і заявив про наявність в оточенні Зеленського тих, хто його "підставляє".

"Бачу що Єрмак прочитав моє інтерв'ю)))", - відреагував у Facebook Лерос на своє звільнення.

Гео Лерос - засновник арт-проекту Art United Us, одним з результатів роботи його команди є серія муралів у Києві. Лерос був обраний до Ради за списком "Слуги народу" під №23.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Чернишова з посади голови Київської обласної держадміністрації. У новому Кабінеті міністрів він зайняв посаду міністра розвитку громад і територій.