Зеленський пояснив Авакову, де його місце

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков більше не є загрозою для президента України Володимира Зеленського, адже Зеленський "чітко пояснив" йому, хто в країні головний.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів радник по антикризовим комунікацій голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

"Іноді Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента. Не знаю, навіщо. Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і тільки він, і ключові напрямки визначає тільки він, але у Арсена Борисовича - безпека ", - розповів Подоляк.

На уточнення Радіо Свобода, коли саме відбулася ця розмова, актікрізовий радник голови ОП пояснив, що це - "не питання однієї розмови".

"Це питання поведінкових внутрішніх реакцій. Знаєте, як кажуть: "кулуари". Ось в кулуарах певним чином люди поводяться. І мені здається, що ця диспозиція, нова диспозиція, виникла протягом останніх трьох-чотирьох місяців, коли вже точно зрозуміло, що Володимир Олександрович - це серйозний гравець і він прийшов на досить тривалий час (на довший, ніж багато хто думає, але відразу скажу, що ми не говоримо про авторитаризм, поліцейську державу і так далі, ні). І Арсен Борисович теж це зрозумів. І це - дуже добре. Тому що неможливо (ефективно працювати - ред. "Апостроф"), коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента ", - зазначив Подоляк.

Як писав "Апостроф", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів навіщо силовики штурмували автобус із заручниками в Луцьку, коли терорист Максим Кривош вже здався і був затриманий, що було видно на відео , яке користувачі соцмереж назвали дивним і активно обговорювали.