RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Зеленський заявив про створення переговорного майданчику для повернення Криму

За шість років з моменту окупації Криму не було створено жодного ефективного переговорного майданчику для повернення півострова до складу України.

Таку заяву в інтерв'ю телеканалу Euronews зробив президент України Володимир Зеленський, повідомляє його офіційний сайт.

За словами глави держави, Росія відмовляється обговорювати питання окупації Криму на переговорах в "нормандському форматі", а значить потрібно створити нову, потужну площадку для вирішення питання.

"Я вважаю, що шість років такого майданчика не існувало в природі. Крім санкцій, за які я вдячний нашим партнерам, і які ми з ними промовляємо, і вони продовжуються. Нам допомагає не тільки Європа - допомагають США і інші країни. Більше нічого я не бачу. Збираюся я робити щось ще? Так", - заявив він.

Зеленський підкреслив, що питання деокупацію Криму є таким же пріоритетним, як і питання повернення Донбасу.

"Я не знаю різниці між цими питаннями. Єдине, що в ситуації на сході - там гинуть люди, так що саме в цьому, людський фактор для мене особисто це - на першому місці. Але на тому ж рівні, оскільки обидві території - наші і повинні повернутися", - додав він.

Читайте також на "Апострофі", як Зеленський висловився про діалог з Путіним.