RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Фокіна внесли в базу сайту "Миротворець" після скандальної заяви по Донбасу

Перший заступник керівника української делегації в ТКГ Вітольд Фокін потрапив у базу сайту "Миротворець" через скандальну заяву по Донбасу.

Офіційна сторінка вже доступна на "Миротворці".

"Провокатор. Свідома участь в антиукраїнських пропагандистських заходах, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя в Україні. Заперечення російської агресії. Маніпуляція суспільно значущою інформацією. Участь в спробах легалізації російсько-терористичних формувань на окупованій частині Донецької та Луганської областей", - звинувачують Фокіна.

Відзначимо, що головним приводом для включення все ж є його висловлювання на користь надання особливого статусу Донбасу.

"Якась іронія є в тому, що в базу "Миротворець" потрапив заступник глави делегації України в ТКГ, який був туди включений для досягнення миру на Донбасі, оскільки Вітольд Павлович дуже до цього схильний. Часто жартують, що опинитися в такій компанії вже навіть за честь", - пишуть в Telegram-каналі "Заговорщик".

Нагадаємо, що 18 серпня президент України Володимир Зеленський призначив Фокіна першим заступником глави делегації України на переговорах в Мінську.

В інтерв'ю виданню "Страна", опублікованому 30 серпня, Фокін заявив, що виступає за загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу, а не тільки для ОРДЛО.

"І з того боку, і з іншого боку було скоєно багато злочинів, які в кінцевому підсумку повинні бути розслідувані, а винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і вберегти життя бійців і командирів, моя позиція - потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу", - сказав він.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав заяву Фокіна провокаційною і тою, що не відповідає національним інтересам.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що коментарі першого заступника керівника української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна про надання особливого статусу всьому Донбасу і амністії бойовиків не відображають офіційної позиції України.