RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вдову загиблого депутата Давиденка відмовляються реєструвати для участі в виборах

Вдову загиблого нардепа Валерія Давиденко Людмилу Давиденка з надуманих причин не хочуть реєструвати для участі в довиборах в Раду на 208-му окрузі в Чернігівській області.

Як повідомляє "Реаліст", про це вона заявила біля будівлі ЦВК в Києві.

У зв'язку з цим Давиденко вирішила звернутися до президента України Володимиру Зеленського, генпрокурора Ірині Венедиктової, міністра МВС Арсену Авакову і глави ДБР Олексія Сухачова з проханням вплинути на ситуацію. Вона впевнена, що проти неї існує кулуарна змова з боку опонентів.

"Мені відмовили в реєстрації кандидатом в народні депутати в 208-му виборчому окрузі, посилаючись на відсутність документів, хоча всі необхідні документи для реєстрації мною були надані в ЦВК. Я вважаю це утиском моїх прав як громадянки України. Загинув мій чоловік. Мені не пропонують ніякої інформації розслідування справи. Відібрали бізнес нашої сім'ї відразу після вбивства мого чоловіка. А тепер не дають мені можливості зареєструватися кандидатом в народні депутати в окрузі, де я народилася і де був двічі обраний Валерій Давиденко. Фактично мене позбавили можливості брати участь у виборах і бути обраною", - зазначила вона.

За словами вдови нардепа, керівництво країни має захистити інтереси людей, які живуть на території шести районів цього округу і які висловили бажання підтримати її кандидатуру.

При цьому вона додала, що їй відмовляють в реєстрації з подачі політичних опонентів, а також через технічну помилку працівників Міграційної служби.