RU  UA

Шанси на визнання Росії державою-терористом різко зросли - Піонтковський

В США викликало великий резонанс спільне розслідування видань The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel, в якому розслідувачі розкрили причетних до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Через це шанси визнання Росії державою, яка спонсорує тероризм, за нової адміністрації визнаного колегією виборщиків президентом США Джо Байдена різко зростають.

Про це заявив російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV.

За його словами, в Конгресі США розглядається законопроект про оголошення Російської Федерації злочинною державою, яка спонсорує тероризм.

"На наших очах, на очах всього світу (прес-конференція президента РФ В. Путіна - "Апостроф") глава цієї держави визнає, що спеціальний хімічний підрозділ ФСБ РФ здійснював замах на Навального. Я думаю, що шанси на прийняття цього документу і оголошення Росії спонсором тероризму різко виросли", - заявив Піонтковський.

Він додав, що саме історія Навального, незважаючи на тисячі вбитих на Донбассі і в Сирії "зеленими чоловічками" з ФСБ і ГРУ, може стати для американських сенаторів спусковим механізмом.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі імена трьох співробітників ФСБ, які стежили за російським опозиціонером Олексієм Навальним в день його отруєння "Новачком".