RU  UA

Тиск буде тільки зростати: екс-розвідник розповів, як Росія "отруює" Україну

В Росії розглядають Україну як "сіру зону" або як державу-жертву, і в ході гібридної війни роблять все для того, щоб тримати Україну під тиском.

Про це розповів керівник воєнної розвідки України у 2008–2010 роках та Служби зовнішньої розвідки України у 2014–2016 роках, генерал-лейтенант запасу Віктор Гвоздь у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу лайт" на Апостроф TV.

За словами розвідника, Росія намагається змінити ситуацію всередині країни.

"Для Росії вигідно, щоб наша держава існувала в таких умовах, щоб ішов постійний тиск: економічний, військовий, політичний, інформаційний. Для цього використовуються різні методи і різні приводи, на кшталт сецоперації по затриманню "вагнерівців". Ціллю Росії в Україні є зміна політичного класу, політичного курсу країни", - розповів Гвоздь.

Він наголосив, що "заморожений" конфлікт на Донбасі - це найгірше, що може бути для України.

"Фактично, це постійне "отруєння" організму країни - і в економічному плані, і в політичному. В міжнародній політиці це означає, що країна не в силах вирішити цей конфлікт, а тому Росія показує, що Україна не здатна цього зробити, щоб "світ втомився від України", - пояснив Гвоздь.

Нагадаємо, керівник воєнної розвідки України у 2008–2010 роках та Служби зовнішньої розвідки України у 2014–2016 роках, генерал-лейтенант запасу Віктор Гвоздь заявив, що скандал навколо зливу спецоперації "вагнерівців"найбільше толерує екс-президент Петро Порошенко і його оточення, а наслідки цього скандалу найбільше вигідні Росії.