RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Нові поїзди і аеропорт для Донбасу: Зеленський назвав цілі програми "Велике будівництво"

Президент України Володимир Зеленський розповів про проект "Велике будівництво", в рамках якого планується запустити нові потяги, побудувати аеропорт для Донбасу і відреставрувати близько 150 об'єктів культурної спадщини.

Про це він говорив на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура", відеотрансляція якого велася в Facebook.

За його словами, планується, що поїздки на нових поїздах будуть займати 3-4 години. Крюківський вагонобудівний завод вже отримав держзамовлення і виготовляє нові пасажирські вагони.

"Крім цього, ми вдосконалюємо існуючі маршрути поїздів Інтерсіті і готуємо нові. Наша мета, щоб залізнична поїздка між містами займала в українців максимум 3-4 години", - сказав Зеленський.

Також він анонсував будівництво нового аеропорту на Донбасі для рейсів цивільних літаків. Його проектування почнеться вже в цьому році.

"Між Луганською і Донецькою областями будуть шукати точку (для будівництва, - "Апостроф"). І в цьому році, в будь-якому випадку, ми почнемо проектування нового, серйозного аеропорту для цих двох областей", - сказав президент.

Зеленський уточнив, що відновити роботу аеропорту в Маріуполі не дозволяє близькість міста до лінії зіткнення.

Також в рамках проекту "Велике будівництво" в найближчі три роки планують відреставрувати близько 150 об'єктів культурної спадщини.

"У цьому році ми почали проект великої реставрації ... Йдеться про відновлення українських замків, музеїв, інших об'єктів культурної спадщини. За три наступні роки буде відреставровано близько 150 об'єктів по всій Україні", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський також висловив упевненість, що МВФ все ж надасть Україні транш до кінця року, якщо будуть вирішені деякі питання.