RU  UA

А сім'я тут до чого? Чому під санкції потрапили рідні Коломойського

США ввели персональні санкції щодо олігарха Ігоря Коломойського і його рідних, оскільки українські корупціонери звикли приховувати свої активи, переписуючи їх на членів сім'ї.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів екс-глава Мінфіну і колишній секретар РНБО Олександр Данилюк.

Він нагадав, що Сполучені Штати ввели відносно олігарха Ігоря Коломойського персональні санкції, звинувачуючи його в корупції і "свідомому ослабленні демократичних інститутів в Україні".

За словами Олександра Данилюка, у Вашингтона є докази щодо корупційної діяльності Коломойського в той час, коли він займав державну посаду.

Пояснюючи логіку США щодо введення санкцій проти рідних Ігоря Коломойського, екс-секретар РНБО нагадав, що українські олігархи звикли приховувати своє багатство за допомогою близьких людей.

"Мені важко це коментувати. Всі звикли до того, що наші чиновники і впливові люди приховують свої активи за допомогою родичів. Я думаю, що це було основною логікою, чому були введені санкції проти сім'ї. І це також пояснює логіку, чому РНБО, коли ввела санкції проти Медведчука, ввела їх і проти його дружини, яка володіла великими активами в Україні та за її межами", - підкреслив Олександр Данилюк в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

Читайте також матеріал "Апострофа": Санкції проти Коломойського повинні почати те, що українці так довго чекають - Олександр Данилюк.