RU  UA

Хоче українського Лукашенка: експерт назвав головну мету Путіна у війні на Донбасі

Для Росії війна на Донбасі є швидше не метою, а засобом для досягнення своїх цілей. Кремлю потрібен український Лукашенко, який би виконував всі забаганки Російської Федерації.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив експерт з питань оброни та безпеки Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій.

"Однозначно їм потрібен в Києві такий український Лукашенко, який би за великим рахунком виконував політичні забаганки Російської Федерації. Але я кажу: цей сценарій в мінімальному плані я розглядаю як можливість захоплення узбережжя, дуже важливих системних державних потужностей, таких як Північно-Кримський канал, з метою забезпечення дніпровською водою. Такі речі можуть бути. Але Україна до цього готова", - наголосив Козій.

На думку експерта, у цьому питанні не варто сильно розраховувати на підтримку Заходу. Саме у США зберігається величезна кількість активів та золотовалютних резервів російських можновладців.

"Зрозумійте одну серйозну річ. Є в прем’єр-міністра Російської Федерації син, який має потужну мережу різних закладів у Сполучених Штатах Америки. Скажіть мені, будь ласка, ви думаєте, що у випадку агресії США будуть серйозно дивитися на це? Чи ви думаєте, що ніхто не розуміє, де, як і яким чином зберігаються золотовалютні потужності і деякі інші речі можновладців Російської Федерації? Чи готові вони самі собі за великим рахунком нагадити? Це ключове питання, яке, на мій погляд, буде все визначати", - зазначив Козій.