RU  UA

Путін вичікує: чим небезпечні для України переговори Зеленського з Кремлем

Переговори президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путінимможуть позбавити Україну міжнародної підтримки і мати катастрофічні наслідки для нашої держави.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповів український військовий, командир добровольчого батальйону "Миротворець" у 2014 році, народний депутат України у 2014-2019 роках Андрій Тетерук.

"Маневри Путіна біля українського кордону з демонстрацією сили і одночасною можливістю проведення переговорів насправді є свідченням його бажання отримати все в Україні. Все - це готовність Зеленського приїхати до нього і просити про мир. А вже потім Путін низкою своїх вимог забезпечить собі отримання всієї України", - пояснив екс-комбат.

Він зауважив, що першою вимогою Путіна буде подача води в окупований Крим.

"Подача води в окупований Крим на нинішніх умовах буде означати визнання анексії Криму і руйнування всієї побудованої за останні сім років системи захисту і підтримки нашої країни в міжнародному правовому просторі. Для Зеленського це буде не тільки пастка, а й патова ситуація, в яку він зможе увійти, однак вийти з неї без втрат для України точно не вийде. Тому я категорично проти формату переговорів Зеленського з Путіним віч-на-віч, до якого Зеленський абсолютно не готовий", - додав Тетерук.

Також він звернув увагу на те, що прямими переговорами з Путіним Зеленський проігнорує позицію міжнародних партнерів України.

"Міжнародні партнери можуть сказати: якщо ви домовляєтеся віч-на-віч, вирішуйте так і весь комплекс проблем. Це може позбавити Зеленського будь-якої можливості для маневрування", - резюмував Тетерук.