RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Кремлі висловилися про зустріч Зеленського з Путіним: є "заборонене" питання

Президент Російської Федерації Володимир Путін готовий обговорювати з главою української держави Володимиром Зеленським Крим, якщо мова піде про транскордонне співробітництво, але не про приналежність окупованого півострова.

Про це заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков телеканалу "Росія 1", повідомляє "РИА Новости".

"Тупикові ситуації: наші українські візаві <...> говорять: "Ми будемо обговорювати Крим". Але якщо обговорювати Крим в плані розвитку прикордонного співробітництва - знаєте, Росія має прикордонне співробітництво по лінії регіонів з зарубіжними країнами, якщо в цьому плані, то я впевнений , що Путін буде готовий. Але якщо обговорювати щось інше, а не те, що Крим - регіон Російської Федерації, то ніхто не буде ніколи ні з ким це обговорювати", - пояснив Пєсков.

При цьому він нагадав, що в Конституції РФ заклики до відчуження території Росії - це кримінальний злочин.

"Тому варто, звичайно, багато ще попрацювати, далі продовжити обмін думками, і подивимося, що з цього вийде. Але такий обмін думками дійсно має місце", - додав прес-секретар.

Раніше "Апостроф" повідомляв, 20 травня, на своїй пресконференції Володимир Зеленський висловився про переговори з Путіним і залученні США.